Svetovanje v ivo
AVTOŠOLA Testi- CPP in prva pomoč Video Skupnost

On-line testi CPP

Opaženo napako testa zapišite tu.

On-line testi CPP

by Supero on Sat Aug 12, 2006 1:41 pm

Prosim, da opaženo napako v on-line testih CPP zapišete tu.

Vkolikor je bil v vaš komentar zbrisan, pomeni, da je bila napaka odpravljena.

Hvala !
Supero
Site Admin

Testi CPP

by Supero on Sat May 17, 2008 5:49 pm

Popolen dostop do vseh vsebin portala Vozniski-izpit.com vam ponujajo avtošole, ki so članice portala.

Te avtošole so navedene na spletni strani

http://www.avtosola.eu

lp
Supero
Site Admin

testi cpp

by Supero on Mon May 19, 2008 4:26 am

Tako je, vprašajte na svoji avtošoli.

lp
Supero
Site Admin

by Vesnica on Mon Jul 21, 2008 11:25 am

Pri znaku NEVAREN SPUST 10% z dopolnilno tablo 800m S PUŠČICAMI je vprašanje kakšna je razdalja od mesta postavitve prometnega znaka, do mesta, ki ga označuje. Tu napiše, da je pravilen odgovor 150-250m. Kaj ni, če so puščice 0m?

Lep pozdrav
Vesnica

0 m ali 150 m- 250 m

by Supero on Thu Jul 31, 2008 11:29 am

Kadar je pod znakom za nevarnost dopolnilna tabla, z navedenimi metri in dodanimi puščicami, potem šteje da je razdalja od kraja nevarnosti od 150 m -250 m.
Supero
Site Admin

na koga paziti

by obupana on Wed Aug 27, 2008 10:02 am

Spostpvani! Žal sem res obupana... Teste H grem delat že... KategorijoH sem šla že ne vem kolikortat skozi, da že vse mešam... Pa vendar se mi zdi, da pri ? Citiram: Na katere udeležence v cest. prom. moramo posebno paziti?
odgovori: invelide, slabotne, otroke in PEŠCE. po mojem spoinu se mi zdi, da mi računačnik enkrat potrdi pešce, enkrat ne ... ker si ne sprintam (bi blo že za 4 kg papirja) res ne vem a so tud pešci. No, hvala če mi kdo pomaga razbiti dvom, saj mi tudi po 6 testih danes to vprašanje ni prišlo "okoli". Hvala!
obupana

Odgovor

by Supero on Sun Sep 07, 2008 9:13 am

ZVCP - 2. člen

(3) Kadar so udeleženci cestnega prometa otroci, starejši ljudje, slepi, invalidi in druge osebe, ki niso v celoti sposobne za samostojno udeležbo v cestnem prometu, so drugi udeleženci dolžni nanje posebno paziti in jim, če zakon tako določa, tudi pomagati.
Supero
Site Admin

by ..::BarBara::.. on Sat Sep 27, 2008 10:58 am

Vesnica wrote:Pri znaku NEVAREN SPUST 10% z dopolnilno tablo 800m S PUŠČICAMI je vprašanje kakšna je razdalja od mesta postavitve prometnega znaka, do mesta, ki ga označuje. Tu napiše, da je pravilen odgovor 150-250m. Kaj ni, če so puščice 0m?

Lep pozdrav

čaw Vesnica! :)

najlažje ti bo, da si zapomneš tako (da ne boš ko boš živčna vsega pomešala...):

1.kadar so puščice upoštevaš znak - ker puščice kažejo gor-proti znaku (in mu dajo prednost...tko nekak no :D ).

2.kadar pa je dopolnilna tabla brez puščič pa pač upoštevaš le-to.

...cja glede na datum se mi pa zdi, da si že konc s temi testi :oops:
..::BarBara::..

Re: On-line testi CPP

by Supero on Thu Apr 30, 2009 7:33 pm

32. člen (ZVCP UPB5)

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
    – 50 km/h – na cestah v naselju;
    – 30 km/h – v območju omejene hitrosti;
    – 10 km/h – v območju umirjenega prometa in v območju za pešce.

Območje za pešce

99. člen

(1) Pristojni organ lahko določi kot območje za pešce del ceste ali cesto v naselju ali del naselja.
(2) V območjih za pešce je dovoljen tudi promet uporabnikov posebnih prevoznih sredstev in kolesarjev, vendar le tako, da ne ovirajo ali ogrožajo pešcev.
(3) V območju za pešce smejo zaradi opravljanja dejavnosti zapeljati vozila nujne medicinske pomoči, gasilska vozila, vozila zaščite in reševanja, vozila policije, vozila, s katerimi se opravljajo naloge občinskega redarstva, vozila, ki se uporabljajo za vzdrževanje cest in vozila za zbiranje in odvoz odpadkov in vozila, ki jih vozijo vozniki iz prvega odstavka 53. člena tega zakona. Druga vozila smejo zapeljati v območje za pešce le, če je to dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo.

....torej s kolesom z motorjem ne smete zapeljati v območje za pešce, v katerem pa je vseeno omejitev hitrosti 10 km/h (za zgoraj omenjena vozila)
Supero
Site Admin

Računanje varnostne razdalje

by Primoz on Mon Aug 24, 2009 7:30 pm

Jaz pac delam jutri CPPje za H kategorijo in sem na eni od teh pol zasledil da sem odgovoril narobe:

Vprašanje je bilo tako: Kakšna je varnostna razdalja pri 30km/h

kot vem se racuna varnostna razdalja (30:10)x3 =9

ampak napisalo mi je pa da je pravilni odgovor 18m ne pa 9...

V vprašanju ni pisalo da je mokra cesta ali pa karkoli drugega kar domnevam da je potem res 18m varnostna razdalja.
Primoz

by Supero on Fri Aug 28, 2009 6:15 am

Kar ste izračunalni je minimalna varnostna razdalja, ki je čas ene sekunde. Varnostna razdalja pa je čas dveh sekund, kar pomeni, da je pravilen odgovor 18 metrov.
Supero
Site Admin

by matjazl on Sat Jul 03, 2010 5:49 pm

Nekaj me zanima. Ali je na območju, kjer je polna neprekinjena črta dovoljeno prehiteti kolesarja ali traktor oziroma neko zelo počasno vozilo? Če ni, kaj če traja polna neprekinjena črta še recimo 2 km - moramo vseskozi voziti za počasnim kolesarjem? To se mi zdi namreč še dosti bolj nevarno, saj se bo za nami nabrala cela kolona vozil, kot da pač prevozimo polno črto zgolj v takem primeru.
matjazl

by Supero on Sun Jul 04, 2010 9:25 am

Pozdravljeni,

Po ZVCP-ju ni dovoljeno prehitevati preko polne črte in ste zaradi tega prekrška lahko tudi kaznovani.
Supero
Site Admin

by matjazl on Mon Jul 05, 2010 3:17 pm

OK, hvala za odgovor. Čeprav se mi zdi nesmiselno in bistveno bolj nevarno voziti 2km v koloni za kolesarjem s 15km na uro, kot ga prehiteti. Pač pravila niso vedno smiselna :D.
matjazl

by matjazl on Wed Jul 14, 2010 4:11 pm

Pravzaprav so nas v avtošoli na predavanju CPP učili, da je dovoljeno prehiteti čez polno črto le v primeru, da nikogar (torej nasproti vozečih vozil) ne ogrožamo ter prehitevano vozilo ali oseba vozi z manj kot 50% maksimalne dovoljene hitrosti na tem odseku.
matjazl

Return to On-line testi CPP